DUK

1. Ar produktas turi konservantų?
Ne, sudėtyje tik svarainiai ir cukrus.

2. Ar tinka vaikams?
Taip, tačiau dėl natūralaus rūgštumo rekomenduojama vartoti saikingai.

3. Ar galima naudoti kepiniuose?
Taip, tinka pyragams, bandelėms, sausainiams.

Sertifikatai / Dokumentai

• Lietuviškos kilmės žaliavos.
• Rankų darbo gamyba.
• Atitinka ES maisto ženklinimo reglamentą Nr. 1169/2011.

Receptai su svarainių sirupu

1. Šiltas svarainių gėrimas su medumi ir imbieru

Ingredientai:

  • 1 valg. š. svarainių sirupo

  • 250 ml karšto vandens

  • ½ a. š. tarkuoto šviežio imbiero

  • 1 a. š. medaus

Paruošimas:

  1. Puodelyje sumaišykite svarainių sirupą ir imbierą.

  2. Užpilkite karštu (ne verdančiu) vandeniu.

  3. Atvėsus pagal poreikį pasaldinkite medumi.

  4. Mėgaukitės šiltu, gaivinančiu gėrimu šaltuoju metu.

2. Jogurto desertas su svarainių sirupu ir riešutais

Ingredientai:

  • 150 g natūralaus jogurto

  • 1 valg. š. svarainių sirupo

  • 1 valg. š. skrudintų migdolų arba lazdynų riešutų

  • 1 a. š. avižinių dribsnių arba granolos

Paruošimas:

  1. Jogurtą supilkite į stiklinę ar dubenėlį.

  2. Ant viršaus užpilkite svarainių sirupo.

  3. Pabarstykite riešutais ir avižiniais dribsniais.

  4. Galite patiekti kaip sveiką pusryčių ar užkandžio desertą.

3. Gaivus vasaros limonadas su svarainių sirupu

Ingredientai:

  • 40 ml svarainių sirupo

  • 300 ml gazuoto vandens

  • Ledo kubeliai

  • Šviežių mėtų lapelių ir keli citrinos griežinėliai

Paruošimas:

  1. Į stiklinę įdėkite ledo ir mėtų.

  2. Supilkite svarainių sirupą.

  3. Užpilkite gazuotu vandeniu ir išmaišykite.

  4. Patiekite iš karto – gaivus, natūraliai rūgštus ir aromatingas gėrimas.