Receptai:

Svarainių arbata su imbieru ir medumi

Įberkime į arbatinuką 1 -2 arbatinius šaukštelius žaliosios arbatos, keletą kubelių imbiero šaknies ir nedidelę saujelę džiovintų svarainių. Svarbu plikyti karštu, bet ne verdančiu vandeniu ir palikti 3 – 5 minutes prisisotinti. Kai arbata atvės iki 40 – 45 laipsnių, galima pilti į puodelius ir saldinti specialiu medumi arbatai (nuoroda). Į sveikatą!

Svarainių kompotas su uogomis ir vaisiais

Į karščiui atsparų indą įdėkime saują džiovintų svarainių ir obuoliukų skiltelių (nuoroda) bei aviečių (galima įdėti ir kitų turimų uogų). Užpilkime verdančiu vandeniu ir palikime prisisotinti. Skanaus!

Svarainių gėrimas su citrina (imuninei sistemai stiprinti)

Į ąsotį įpilkime drungno virinto vandens ir įpjaustykime kelis citrinos griežinėlius bei supilkime apie 150 ml svarainių sirupo. Pastebėkime, kad 2 litrams gėrimo geriausiai tiks būtent toks kiekis sirupo. Skanaukime!