Laikymo sąlygos:

Laikykite sausoje ir nuo saulės spindulių apsaugotoje vietoje. Laikymo temperatūra nuo 0°C iki 25°C.

Produkto sudedamosios dalys:

Morkos – (97 %), ir cukrus.

Maistinė vertė (100 g.):

Energetinė vertė - 1304 kJ / 307 kcal.
Riebalai - 0,2 g., iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių - 0,1 g.
Angliavandeniai - 75,4 g., iš kurių natūralus cukrus - 44,0 g.
Skaidulinės medžiagos – 22 g.
Baltymai - 0,4 g.
Druska - 0,1 g.

Morkų nauda sveikatai

Morkos yra ypač geras beta karotino (vitamino A), skaidulų, vitamino K, kalio ir antioksidantų šaltinis. Dažniausiai oranžinės spalvos, dėl jose sukaupto gausaus kiekio beta karotino (vitamino A). Vitamino A trūkumas gali pabloginti regėjimą, padaryti įtaką odos ir plaukų išsausėjimui. Morkų maistinės skaidulos palengvina virškinimo procesus, palaiko žarnyno švarą, teigiamai veikia cukraus kiekį kraujyje ir gali padėti sumažinti cholesterolio kiekį.