RECEPTAI

Gėrimas su moliūgo sirupu

Ingreduentai:

2 stiklinės vandens

½ stiklinės moliūgų sirupo

1 citrina (sultys ir žievelė)

Keli kubeliai ledo

Keli lapeliai mėtos

Paruošimo būdas: Sutrinkite mėtos lapelius, Išspauskite citrinos sultis, viską sudėkite į didelę taurę, dėl papildomos skonio įvairovės galite pridėti citrinos žievelių. Į tą pačią taurę įpilkite vandens ir moliūgo sirupo, gerai išmaišykite, pridėkite leduko kubelius ir skanaus.

Galite eksperimentuoti su įvairiomis žolelėmis, rozmarinu, čiobreliais, melisa, kad gėrimui suteiktumėte unikalaus skonio. Šis gėrimas yra puikus šviežumo šaltinis vasaros dienomis ir yra lengvai paruošiamas namie!

Miltinis pyragas su moliūgų sirupu

Ingredientai:

Pyragas:

1 stiklinė miltų (galima naudoti kvietinius, avižinius ar kitokius miltus),

1 stiklinė pieno (galima pakeisti augalinės kilmės pienu),

1 kiaušinis,

1 šaukštelis sūrio

1 šaukštelis cukraus,

1 šaukštelis sodos,

1 šaukštelis druskos,

1 šaukštelis vanilės ekstrakto,

2 stiklinės moliūgo sirupo,

Paruošimo būdas:

Dideliame inde sumaišykite miltus, cukrų, sūrį, sodą ir druską. Padarykite duobutę tešloje ir pripilkite pieno, įmušite kiaušinį ir vanilės ekstraktą. Gerai išmaišykite, kol gausite vienalytę masę, be gumulėlių.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Forma ištepkite aliejumi arba patieskite kepimo popierių, supilkite tešlą ir išlyginkite paviršių. Kepkite apie 20-25 minutes, kol paviršius taps auksinis, o ištraukus smeigtuką bus sausas. Ant viršaus užpilkite moliūgų sirupą, kad gerai įsigertu ir sudrėkintu pyragą.

Patiekite su šviežiomis uogomis, riešutais ar sėklomis, papuoškite rozmarino, čiobrelio ar mėtos šalelę, papildomai užpilkite moliūgo sirupo.

Tai puikus pusryčių pyragas, kuris suteiks energijos visai dienai.