DUK
Ar sirupas be konservantų?
Taip, gaminamas tik iš moliūgų ir cukraus.
Ar galima naudoti veganams?
Taip, produktas yra 100 % augalinės kilmės.
Kiek laiko galioja neatidarytas?
12 mėnesių nuo pagaminimo datos, laikant kambario temperatūroje.
Sertifikatai / Garantijos / Dokumentai
Pagaminta pagal LR maisto saugos reikalavimus.
Registruotas vietinės gamybos maisto produktas.
Gamintojas: Ilonos Jačunskienės „Šenbergų ūkis“, Urbelių 5A, Kėdainių r., 58406 Lietuva.
Receptų idėjos
Moliūgų sirupo kava (Pumpkin Latte): kava + 2 šaukšteliai sirupo + pienas.
Moliūgų sirupo blynai: į tešlą įmaišyk 2 šaukštus sirupo – suteikia spalvos ir aromato.
Jogurto dubenėlis: natūralus jogurtas, riešutai, 1 šaukštelis moliūgų sirupo.
Marinatas vištienai: 2 šaukštai sirupo + garstyčios + alyvuogių aliejus.
Kepinių glazūra: sirupas + cukraus pudra – natūrali oranžinė spalva.
RECEPTAI
Gėrimas su moliūgo sirupu
Ingreduentai:
2 stiklinės vandens;
½ stiklinės moliūgų sirupo;
1 citrina (sultys ir žievelė);
Keli kubeliai ledo;
Keli lapeliai mėtos.
Paruošimo būdas: Sutrinkite mėtos lapelius, Išspauskite citrinos sultis, viską sudėkite į didelę taurę, dėl papildomos skonio įvairovės galite pridėti citrinos žievelių. Į tą pačią taurę įpilkite vandens ir moliūgo sirupo, gerai išmaišykite, pridėkite leduko kubelius ir skanaus.
Galite eksperimentuoti su įvairiomis žolelėmis, rozmarinu, čiobreliais, melisa, kad gėrimui suteiktumėte unikalaus skonio. Šis gėrimas yra puikus šviežumo šaltinis vasaros dienomis ir yra lengvai paruošiamas namie!
Miltinis pyragas su moliūgų sirupu
Ingredientai:
Pyragas:
1 stiklinė miltų (galima naudoti kvietinius, avižinius ar kitokius miltus);
1 stiklinė pieno (galima pakeisti augalinės kilmės pienu);
1 kiaušinis;
1 šaukštelis sūrio;
1 šaukštelis cukraus;
1 šaukštelis sodos;
1 šaukštelis druskos;
1 šaukštelis vanilės ekstrakto;
2 stiklinės moliūgo sirupo.
Paruošimo būdas:
Dideliame inde sumaišykite miltus, cukrų, sūrį, sodą ir druską. Padarykite duobutę tešloje ir pripilkite pieno, įmušite kiaušinį ir vanilės ekstraktą. Gerai išmaišykite, kol gausite vienalytę masę, be gumulėlių.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Forma ištepkite aliejumi arba patieskite kepimo popierių, supilkite tešlą ir išlyginkite paviršių. Kepkite apie 20-25 minutes, kol paviršius taps auksinis, o ištraukus smeigtuką bus sausas. Ant viršaus užpilkite moliūgų sirupą, kad gerai įsigertu ir sudrėkintu pyragą.
Patiekite su šviežiomis uogomis, riešutais ar sėklomis, papuoškite rozmarino, čiobrelio ar mėtos šalelę, papildomai užpilkite moliūgo sirupo.
Tai puikus pusryčių pyragas, kuris suteiks energijos visai dienai.

